Christian Testar: TF Gear – Survivor Food Bag

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Christian har under en tid testat TF Gear – Survivor Food Bag. I den här recensionen går han igenom vad han tycker om den och vad som ingår i köpet.

TF Gear – Survivor Food Bag är en kylväska med förvaring av bestick, tallrikar med mera. Jag har tidigare haft en kylväska utan någon mer förvaring i den. Inga ytterfickor eller liknande. Detta har stört mig lite, jag vill kunna ha mitt gasolkök, bestick m.m. samlat där jag har min mat. Tycker bara det skapar oreda annars. Ni som känner mig vet att jag gärna vill ha ordning och reda!

Så inför den här säsongen satte jag mig och letade efter en större kylväska med förvaring och hittade då TF Gear – Survivor Food Bag hos Karpfiskebutiken. Nu tänkte jag dela med mig av vad jag tycker om väskan.
(denna väskan har tyvärr utgått, men du hittar liknande väskor hos Karpfiskebutiken här.)

Om kylväskan

Väskan har en storlek på ca 54cm x 32cm x 30cm, den har tejpade sömmar, två ytterfickor samt ett fack fram. I facket fram medföljer det en tallrik, skärbräda, 2 muggar, kniv, gaffel, matsked, tesked, korkskruv, burköppnare, flasköppnare, pennkniv och en handduk (tallrik och muggar är vita). Sen har den även en riktigt bra funktion som gjorde att jag fastnade lite extra för just denna kylväskan. Nämligen att man kan ta bort innerdelen i kylväskan. Innerdelen är gjord i en grov men mjuk plast som du enkelt kan ta bort med hjälp av en dragkedja. Detta gör att du smidigt kan tvätta ut smuts, klet från matrester och vad det nu kan vara som läcker i väskan om man har otur. Du får alltså inga fläckar inne i själva kylväskan. Riktigt smart, smidigt och något som räddat mig ett flertal gånger!

Väskan är så pass hård runtom att den inte faller ihop även om den inte är fullpackad. Också ett plus tycker jag, hopplöst med väskor som sjunker ihop när man ska plocka ut något. Locket på väskan är så hårt att man kan koka vatten på det. Kanske inte det mest optimala, men om marken är ojämn eller om det är mycket gräs och så vidare är det en säkrare lösning.

Det går att koka vatten på locket på väskan
Inte helt rakt, men det fungerar ändå att koka upp vattnet till kaffet på kylväskan!

Dragkedjorna på väskan är rejäla men kan va lite känsliga att få upp ibland. Är det inte så mycket i väskan kan locket lägga sig lite konstigt och då blir det svårt att få upp dragkedjan med en hand. Men lyfter man lite på locket eller rättar till väskan så är problemet löst.

Rejäla dragkedjor på väskan
Rejäla dragkedjor

Hur mycket rymmer den då?

Exakt mängd eller liter vet jag inte, men den rymmer mycket! Du får i 2 stycken 1,5 liters petflaskor i botten. Något jag brukar använda som kylklampor och det ger även extra vatten vid varma fiskepass. Jag tog en bild där jag har lagt ned 2 stycken 1,5 liters flaskor, ett kastrullset med en stekpanna, en vattenkanna och en kastrull. Då finns det ändå mycket plats kvar. Den rymmer helt enkelt en hel del. Den är perfekt till 2-3 dagars fiske.

TF Gear - Survivor Food Bag
2 stycken 1,5 liters petflaskor i botten, sen ett kastrullset över och det finns fortfarande plats över.

I sidofacket får det plats en 450 grams gasbehållare och en liten brännare.

I facket fram finns det som sagt en del grejer med när man köper väskan. Men det finns plats för mer. Jag har grilltång, tändare, kaffe m.m. Sen har jag även bytt ut tallrik och muggar, jag gillar ju det gröna och vitt syns ju all skit på… Sen har jag lagt i en extra tallrik med, och det är inga problem att förvara dem tillsammans. Så det går utmärkt att utöka med prylar i facket utan att det tar plats i själva kyldelen.

Det rymmer mycket i facket fram på väskan
Som sagt, jag har bytt ut muggar och tallrik mot det jag använde innan. Vitt är kanske inte min favoritfärg, hehe

Positivt och negativt

Jag har inte mycket negativt att säga om denna kylväskan/matväskan. Den håller kylan bra, jag har haft med mig drickyoghurt, risifrutti, ostkaka, kött m.m. och det har legat i väskan i mer än 48 timmar utan att ha blivit dålig. Drickan håller sig kall bra med! Sen handlar det såklart mycket om hur mycket kyla man stoppar ned. Men jag har inte märkt att kylan försvinner snabbt. Så inga problem där.

Väskan har en bra vadderad axelrem som inte skär in om man packat väskan full och rejäla bärhandtag med kardborreband.

En annan stor fördel med väskan är att man som sagt kan plocka ut innerdelen och göra rent ordentligt. Det gör att väskan håller längre och att den håller sig ren mycket längre!

Ska jag lyfta fram något som kanske kan ses som negativt är det väl dragkedjorna på väskan. Dessa kan som jag nämnde tidigare strula lite om de inte hamnar i rätt läge. Men det är verkligen inget stort problem.

Priset är enligt mig positivt, du betalar i skrivande stund 649 kronor för väskan inklusive en tallrik, skärbräda, 2 muggar, kniv, gaffel, matsked, tesked, korkskruv, burköppnare, flasköppnare, pennkniv och en handduk.

Du hittar liknande väskor hos Karpfiskebutiken

Några sista ord

Letar du efter en kylväska/matväska där du får möjligheten att förvara lite mer prylar än endast kylvaror så rekommenderar jag verkligen denna väskan. TF Gear – Survivor Food Bag är en mycket prisvärd väska som håller kylan bra, du håller väskan ren och fräsch länge samt att du får med det mest nödvändiga i form av bestick, mugg m.m. för att klara av 2-3 nätter. Jag har haft med min väska på många pass och den har inte svikit mig, den har inte gått sönder eller på något sätt blivit sämre. Så jag är mycket nöjd med väskan och kan som sagt rekommendera den.

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *