Dags att anmäla ett lag till SpecimenTian

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Vi är redan inne i april månad… Den förste maj drar tävlingen igång så nu är det verkligen dags att anmäla ett lag till SpecimenTian!

Som sagt, det är hög tid att anmäla er till årets nyhet för alla metare, nämligen vår tävling SpecimenTian. För er som inte läst eller kollat in hemsidan så går den enkelt ut på att som lag om max 4 deltagare fiska efter 10 olika arter från vilka publika vatten man vill i Sverige. Alltså enbart publika vatten är godkända att anmäla fisk ifrån, antingen ska det vara fritt fiske eller fiskekort som säljs till alla. Tävlingen pågår under perioden 1 maj till 30 september. Poängsystemet ser ut på följande vis för tävlingen, vilket skiljer sig åt övriga Specimentävlingar idag.

POÄNGSYSTEM

  • Det finns 10 poängplatser per art. Tyngst fisk ger 10 poäng, sedan går det nedåt till 1 poäng.
  • Endast 1 fisk per vatten. Har t.ex. en brax på 7020 gram fångats från Rögle dammar och den är störst ger den 10 poäng. Fångas det en annan brax på 7010 gram från samma vatten ger denna noll poäng i tävlingen. 9 poäng ges istället till den brax som är störst från ett annat vatten, t.ex. en brax på 5010 gram från Hossmoån.
  • Om samma vikt förekommer på en fisk från samma vatten gäller fångstdatum, den som fångade sin fisk först får poängen.
  • Om samma vikt förekommer fast från olika vatten delas poängen likt följande. 10 poäng, 9 poäng, 9 poäng 7 poäng osv.

Alla regler och information finns på SpeicmenTian.se

Vi vill med den här tävlingen försöka hitta tillbaka till sökandet och letande efter nya potentiella storfiskevatten! Upptäckarglädjen och även möjligheten att fiska sina hemmavatten och ändå ha en stor chans att vinna!

Dags att anmäla ett lag till SpecimenTian

Du anmäler ditt lag på SpecimenTian och det kostar 400 kronor per lag att delta. Ju fler lag vi blir desto större vinstsumma för laget som vinner!

Så kom igen nu, ställ upp med ett lag, snacka med dina polare, ärkefiender, jobbarkompisar… Ja alla helt enkelt, så kan det här bli en otroligt spännande tävling! Du anmäler dig på hemsidan.

Anmäl lag här!

SpecimenTian

Vi hoppas verkligen att flera av er därute vill vara med och starta upp den här tävlingen, vi tror och hoppas att den kan bli riktigt spännande och högintressant om vi får med oss ett gäng lag! Tänk om vi kan hitta flera nya drömvatten, du kanske har en pärla i din närhet… Anmäl ett lag, sen är det bara att börja planera och 1 maj är det dags att ge sig ut och fiska och utforska!

Här kan du läsa och lyssna mer om SpecimenTian

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *