Recension av Korum Roving Kit

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Det här blir den första recensionen som skrivs för Swedish Anglers.
Anledningen till att det inte har blivit någon tidigare är för att om den ska bli trovärdig så tycker vi att produkten eller produkterna ska användas ett tag annars blir det svårt att se för och nackdelar.

I våras köpte jag (Christian) ett Korum Roving Kit från Hammarsjöns Sportfiske.
Det finns liknande lösningar hos något annat företag, men mitt val föll på Korums och jag tänkte gå igenom vad man får, vad jag tycker är bra, mindre bra och så vidare.

Korum Roving Kit

Varför ett Roving Kitt?

Från början och anledningen till att jag faktiskt började leta efter en sådan här lösning var att ryggen blev rätt sliten av att sitta på en gammal stolsryggsäck utan ryggstöd när jag bottenmetade färna.
Men jag vill hålla ned min packning så mycket som möjligt vid mitt färnamete, det ska gå snabbt att förflytta sig. Annars blir det lätt att man sitter kvar för länge på en plats när kroppen börjar bli trött och all packning ska med.
Så att bära runt på en stor stol i ena handen är uteslutet.
Jag vill ha min packning på ryggen och spö och håv i handen.

Vad ingår i Roving Kittet?

Det man får är följande.

  • Ett spöfodral som tar två stycken upptacklade 12 fots spön, på utsidan finns det ett fack och ett kardborreband för att fästa sitt håvskaft i. Fodralet är vadderat och rymmer två stycken karpspön med rullar.
Ett starkt kardborreband som håller fast t.ex. håvskaftet

Korum Roving Kit

Rejäla bärhandtag.

Korum Roving Kit
Axelrem med ett bekvämt och brett skydd.

En stol med armstöd, ställbara ben och en vadderad rygg som längst upp har fleece för att ge lite extra värme under de kallare nätterna och årstiderna. Vikten på stolen är endast 3,6 kilo vilket jag tycker är lite för en så pass stor och robust stol som det ändå är.

Knäppen som gör så inte stolen kan gå upp när man har den på ryggen.
Rejäla fötter som är ställbara.
Fleece för extra värme och en skönt vadderad rygg.
Breda och bekväma armstöd.
  • En väska med innermåtten 40 cm lång * 30 cm bred * 15 cm hög och facket öppnas uppåt vilket är väldigt smidigt. Använder man en ryggsäck ligger alltid det man ska ha längst ned, här ser du allt och det blir enkelt att hitta det man söker. Utöver det så finns det även två sidofack som rymmer mer än vad man tror. Det finns 8 rejäla kardborreband så det går att spänna fast banksticks eller håv på väskan. Dessa finns uppe på väskan, under och på baksidan. Dragkedjorna är rejäla och botten av väskan är av ett gummerat material. Så det är inga problem att ställa ned den på ett blött underlag. Axelremmarna är också rejäla, breda och bekväma så det gör inte ont att bära väskan även om den kan bli tung ibland.
En del saker i väskan för att ge en bild av vad den rymmer.
Rejäla dragkedjor och handtag.
Sidofacken rymmer också de en hel del småprylar.
Kardborreband för att fästa t.ex. håven, det finns åtta sådana på väskan.
Botten har en plastad yta så väskan kan stå på marken utan att bli blöt.
Ett rejält bärhandtag.
Breda och bekväma axelremmar.

Hur fäster man stolen på ryggen?

Det är faktiskt väldigt enkelt. Först knäpper man loss axelremmarna, sen finns det två krokar på väskan som fästs i ramen på stolen som läggs uppe på väskan. Alltså ovanpå huvudfacket så den gummerade ytan fortfarande är nedåt. Sen tar man axelremmarna över stolen och fäster dem sedan i väskan igen. Klart, nu sitter stolen och väskan ihop och du bär helt enkelt alltihop på ryggen. Eftersom stolen är vadderad så skaver det inte och det är inte obekvämt att bära alltihop.

Ett fäste som sitter på väskan till stolen.
Fäste för axelremmar.
Så här låser man fast stolen i väskan.
Så här fäster man axelremmarna i väskan.

Positivt och Negativt?

Jag tänkte ge några korta plus och minus kring produkten.
Först blir det positivt och sedan det lite negativa.

Plus

+ Genomtänkta produkter.
+ Rejäl och Robust.
+ Smidig väska men rymmer ändå väldigt mycket.
+ Bekväm Stol.

Minus

Jag saknar ett par öglor på väskan som man kan fästa lättare saker i karbinhakar t.ex. en mindre avkrokningsmatta. (Det går såklart att fästa dem i samma som axelremmarna fästs i, men händer lite då och då att man får med sig allting.)

Spöfodralet kunde vara lite större, man får pussla lite ibland för att få i både spö och rullar, framförallt rullar med dubbla handtag.

Ryggstödet på stolen kan kanske känns som det är lite för långt bak för vissa, den kunde ha varit lite rakare. Men mig personligen gör det inget.

Slutsats

Till en början var det här kittet mest tänkt att användas till mitt färnamete, men det har blivit så att jag använder det till nästan allt mitt fiske!

Ska man göra längre pass än över dagen eller kanske en natt så kan det behövas lite större väskor för att få med allt.
Men den är perfekt till flötmete eller feedermete. Det som behövs får lätt plats i väskan, du har med dig stolen på ryggen och spön i fodralet och sen en hink med mäsk och beten. Man får helt enkelt en hand över!
Så brukar det sällan vara, i alla fall inte för mig.

Vid mitt ålmete använder jag mitt roving kitt och även till framtida gäddmetepass kommer jag använda det.
Det gör också att man inte plockar med de där grejerna som alltid följer med men som aldrig används…
Istället packar man för att det ska bli så lätt och smidigt som möjligt.

Jag tänker inte skriva ut priset här, det brukar förändras så det känns onödigt.

Men jag tycker att kittet är väldigt prisvärt!
Jag är nöjd med mitt köp och som sagt, det har och kommer användas flitigt framöver.

Så är man trött på att bära runt på en massa grejer och letar efter ett smidigt kitt kan jag helt klart rekommendera Korum Roving Kit.

Vill man läsa fler av våra recensioner så följer ni länken.

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Ett svar på ”Recension av Korum Roving Kit

  • 16 juli, 2019 kl. 13:12
    Permalänk

    Nya versionen har åtgärdat minusen som du/vi gav på den här produkten. Det är en ny, lättare stol. Slingen rymmer utan vidare två spön plus ett håvskaft eller spö på utsidan. Det sitter 4 öglor på den istället för de där kardborrbanden. Som en bonus har de gjort om infästningen på bärremmarna så den är bättre att bära. Nu har jag en av varje och har packat dem olika efter vad jag ska fiska.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *