Regeländringar i storfiskeregistret 2019

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Regeländringar i storfiskeregistret 2019 har nu publicerats på Sportfiskarnas hemsida.

Det här är resultatet av bland annat den årliga novemberdebatten som Sportfiskarna ansvarar för.
Det har inte blivit några nya viktgränser inför 2019. Däremot så har det blivit hårdare krav kring fotoregeln, vilket är välkommet. Det har varit några fall under 2018 som har skapat diskussioner.
Här är ett litet utdrag ur texten på Sportfiskarnas hemsida.

”Under 2018 förekom ett par problematiska ärenden i samband med granskning av inkomna storfiskar. Den stora gäddan från Dalarna orsakade exempelvis en omfattande diskussion och dessvärre också ett stundtals tråkigt tonläge i debatten.”

Här kan ni läsa den fullständiga rapporten kring regeländringen av bilder.

För er som har siktet inställt på att ta er första fisk över storfiskeregistret detta året eller kanske behöver fräscha upp minnet lite så kan ni läsa om de övergripande reglerna här.

Alla arters minimivikter hittar ni här.

Godkända vågar är också bra att ha koll på, för visst vore det riktigt tråkigt att stå där med en drömfångst och vågen inte är godkänd… Här finns hela listan.

Ett sista tips blir en artikel som Rickard Gustafsson från Sportfiskarna har skrivit till oss om den Mytomspunna Malen. Här beskriver Rickard lite kring arbetet Sportfiskarna gör för malen. Och förhoppningsvis kanske deras arbete leder till att vi återigen kan få möjligheten att få fiska efter dessa fantastiska fiskar!

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *