Specimentian – En vinnare och ett avslut

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Specimentian har avslutats och vi har ett vinnande lag som självklart ska gratuleras för sin insats och även laget som kom på andra plats, det var jämt länge!

Men innan dess ska vi titta tillbaka lite till i våras. Vi lanserade en ny tävling runt februari/mars som vi valde att kalla Specimentian. En på pappret intressant tävling som vi trodde att flera metare skulle gilla. Tyvärr kom vi nog ut med konceptet lite försent och vi fick bara ihop sex lag.
Vår plan var att även rapportera om tävlingen här på hemsidan. Men då det blev ett fåtal lag och inte så många anmälda fiskar fanns det inget direkt att rapportera om. Tävlingen glömdes bort av de flesta och intresset blev tråkigt nog skralt.

Därför har vi valt att lägga ned tävlingen, det är nog så att det redan finns tillräckligt med tävlingar för metare.

Självklart ska vi ha en avslutade rapport och meddela vilka som vann!

Som sagt, vi hade sex lag anmälda. Dessa var:
Bergslagen SG
Polkkaturpa
Happy Mormons Angling Club
Team Braxenpanka
Polski Specimen
Team Trillingnöt

Här kan du se hela deltagarlistan:
Anmälda Lag

Det trillade snabbt in några färnor efter att tävlingen hade startat. Efter det blev det rudor, sutare, mört, sarv, brax och Id. Tyvärr fick vi ingen Lake eller Sik anmäld, men det hade vi lite på känn att det skulle bli svårt.
Några av de största fiskarna var en sutare på strax över 4 kg, en färna på strax över 2,8 kg och en sommar-sarv på hela 1422 gram!

Specimentian - En vinnare och ett avslut
Michael Zentio med en riktigt fin sarv!

Det skulle dock visa sig ganska snabbt att det var mellan två lag tävlingen skulle avgöras. Dessa var Bergslagen SG och Happy Mormons Angling Club. De anmälde bra med fiskar och Bergslagen SG hade ledningen ganska länge i tävlingen. Men på slutet ökade Happy Mormons Angling Club och spiken i kistan kom när Ronnie Pettersson hade ett riktigt bra fiske i Hossmoån och samlade på sig flera fina poäng!

Slutresultatet blev 112 poäng till Happy Mormons Angling Club och på en hedrande andra plats på 68 poäng kom som sagt Bergslagen SG. Riktigt bra krigat!

Vi på Swedish Anglers säger ett Stort Grattis till vinnarna i Happy Mormons Angling Club som är:
– Karl Linden
– Ronnie Pettersson
– Daniel Roos
– Axel Svahn

Självklart säger vi även ett riktigt bra deltagande till grabbarna i Bergslagen SG som är:
– Marcus Lundberg
– Peter Berggren
– Joakim Lundberg
– Andreas Arvidsson

Vi gav tävlingen en chans, på pappret kändes det bra och testar man inte vet man inte. Men vi väljer som sagt att lägga ned tävlingen, så det blir tyvärr ingen fortsättning 2021. Tack till alla som var med och tävlade och tack till ni som var och är positiva till upplägget på tävlingen!

DU har väl inte glömt bort att vi har gjort flera intervjuer med bland annat Mick Brown och Jens Bursell, läs dem här.

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *