Tomba Testar: Saber Tackle Bucket Seat.

Dela gärna så fler får läsa artikeln

 

Saber Tackle Bucket Seat

Jag har länge sökt efter en stolväska till mitt rörliga mete. Oftast rör det sig om mete med feeder efter mört, öring eller färna. Mina krav har varit att väskan skall vara lätt, men ändå kunna svälja det allra viktigaste. Dvs, lite mat och dryck, en mindre mängd mäsk till feedrarna, beten, våg, kamera samt lite småtackel. Då har jag händerna lediga till spö och håv. En stol är både tung och klumpig att bära med sig genom snåriga buskar och hala stenar vid stränderna. Och det vill jag undvika.

Varför jag inte tänkt leta efter hinkväskor tidigare vet jag inte? Min jägarstol från 80-talet har jag aldrig varit speciellt nöjd över, men i brist på något bättre så har den fått hänga med. Det var när jag kollade runt efter något helt annat när mina ögon fastnade för denna produkt. Onödigt att säga att slog till direkt. Och nu efter några testpass så har jag tillräckligt kött på benen att komma med ett utlåtande.

MÅTT OCH UTSIDA:

Saber Tackle Bucket Seat

Den stora frontfickan är rejält tilltagen. Måtten är ca 250x300x65mm och sväljer enkelt både den elektriska samsonvågen och en mindre väska där jag har sänken, krokar, feeders, tumstock, måttband och peang.

Saber Tackle Bucket Seat

Frontfickan har även en yttre nätficka med dragkedja dit jag brukar lägga avklippta linstumpar och skräp. Den är utsatt för väder och blöta buskar, så tanken är inte att förvara sina bröllopsfoton där.

Saber Tackle Bucket Seat

På sidorna har man ytterligare två nätfickor. En på var sida. Där kan man förvara tex dryck. 4st per sida tar den enkelt, och då har man även en ficka att transportera med sig de tomma burkarna med. Samma sak här, fickorna är utsatta för elementen och man bör transportera någonting som tål fukt och väta… Jag ska inte uppmana er att dricka alkohol vid fisket, men dessa fickor var verkligen som gjorda för 4 långburkar. Jag hade min feedermäskburk i nätfickan, en maggiebox i xl, och den gick ner finfint.

Saber Tackle Bucket Seat

Baksidan, dvs den sidan du har mot kroppen är ren. Den varken skavde eller rullade, och kändes väldigt bekväm att ha med sig. Höjden är 350mm och kändes alldeles lagom att sitta på.

Saber Tackle Bucket Seat

Sittdynan är inte tokvadderad, men gick ändå att sitta bekvämt på i längre stunder. Tanken med väskan är inte att köra långsittningar med den, och till det syftet den är konstruerad fungerar den finfint.

HANDTAG OCH AXELREM:

Saber Tackle Bucket Seat

Väskan är utrustad med både bärhandtag som axelrem. Bärhandtagen känns lite onödiga då dess runda form gör den lite bökig att bära tungt packad. Tyngdpunkten hamnar lite på sidan och hinken skaver mot benen. Axelremmen däremot är skönt utformad och sitter som ett smäck. Sidan mot kroppen har ett nättyg, om den utformad mot väta eller att luften kan röra sig vet jag inte, men känns i sammanhanget totalt oväsentligt. Huvudsaken är att den är skön att ha mot axeln, och det är den.

Saber Tackle Bucket Seat

Utsidan av axelremmen ser stilren ut, och det kan man inte ha anmärkningar om. Det man ska tänka på är att axelremmen gärna hamnar under väskan när man sätter ner den på marken och blir både skitig och blöt. Det hände mig vid första passet. Men när man väl har det i bakhuvudet så är det inget större problem. Jag skulle ha önskat mig ett litet kardborrdeband på axelremmen som man hade snabbt kunnat fästa mot väskan så det slipper bli blöt vid taskiga underlag.

Saber Tackle Bucket Seat

Bärhandtagen kan användas var för sig, eller sättas ihop med kardborrebandet som sitter fast den på ena av handtagen.

Saber Tackle Bucket Seat

Axelremmen sitter fast med karbinhakar av plast. Den känns lite klen och tiden får utvisa om den måste bytas ut. Jag hade föredragit att den istället hade varit fastsydd.

LOCK OCH BOTTEN:

Saber Tackle Bucket Seat

Botten av väskan är givetvis av vattentät material. Pvc i detta fall. Skulle den få hål i sig så har man ändå en hink på insidan som ett extra skydd mot grejorna.

Saber Tackle Bucket Seat

Själva locket, eller sittdynan har jag inga större anmärkningar om. Lider man av extremt känslig röv så finns det lite plats på insidan för extra vaddering.

Saber Tackle Bucket Seat

Själva hinken köps separat. Väskan är gjord för 15-18 liters hink. Jag föredrar 15 liters varianten. Väskan blir lite säckigare då, och fickorna på utsidan blir då lite rymligare och mindre tighta mot hinken. Det går med andra ord att pressa in lite mer prylar på utsidan. För det är där du vill ha dina saker, lätt åtkomliga.

Att öppna hinken kan vara lite bökigt då du först och främst blir utan sittplats, och för det andra, det tar lite tid. Där inne ska såna saker förvaras som inte tas upp så ofta. Tex, kamera, mat och kaffe. Tänk på att ta bort handtagen på hinken när ni sätter den ner i väskan. Där behövs dom ändå inte och är endast ett irritationsmoment.

KVALITÈ:

Saber Tackle Bucket Seat

Med kvalité menas det sömmar och dragkedjor. Sömmarna känns helt ok, men de kunde på sina håll ha varit lite grövre, tex på axelremmen. Dragkedjorna däremot är nästan överdimensionerade och det är en bra sak. De är lätta att öppna med stelfrusna fingrar och fastnar inte på tyget som vissa gör.

BETYG:

Saber Tackle Bucket Seat

Först och främst så får vi tänka på vad den kostar. 279kr på karpfiskebutiken. Då medföljer inte hink. Det är faktiskt nästan gratis för det man får.

PÅ PLUSSIDAN:

: Billig, om inte nästan för billig för det man faktiskt får.

: Supersmidig, praktisk med gott om utrymme.

: Relativt snygg.

: Kvalitén känns nästan rakt igenom mycket god.

: Förvånansvärt bekväm

PÅ MINUSSIDAN:

: Saknar kardborrebandet till axelremmen.

: Karbinhaken känns lite klen.

: Ett litet fäste för bankstick eller håv hade inte skadat.

Betyg 9/10.

Tomba.

Vill man läsa fler recensioner så följer man bara länken.

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *