12 Snabba Frågor till: Christian Ottosson

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Christian ”ensamvargen” Ottosson är skribenten och metaren som i flera års tid synts till på nätet. Han har hållit metets fana högt och tar ett nytt steg som en av grundarna av Swedish Anglers. Chrilles expertis är finfina tackel som han gärna delar med sig av på bloggen eller via FishEco där han också syns. En duktig metare som gärna fiskar innan jobbet då vanliga dödliga sover. En mycket metodisk man som lämnar väldigt lite åt slumpen.

Christian Ottosson med en fin färna
En färna som var nära målet, men ändå inte…

1. Vilken av dina “bästa” fiskar var svårast att fånga?

Jag får vara lite tråkig här och svara att den har jag inte lyckats fånga än… Det är en färna över 2500 gram i ett litet, mindre känt vatten. Men de finns där!

2. Vem är/var din förebild inom det svenska metet/sportfisket?

Just en stor förebild har jag nog inte, men däremot så beundrar jag väldigt många inom fisket på många olika sätt. Men ska vi fokusera enbart på metet så säger jag Arne Broman, hans bok Modernt Mete har lästs många gånger. Men även Per-Ola Johannesson och hans klassiska bok Svenskt karpfiske. Sen finns det som sagt många personer som jag blir inspirerad av och beundrar som t.ex. Henrik Stale & John B Eriksson. Bland annat för deras passion, entusiasm, noggrannhet och besatthet! Men som sagt det finns många.

3. Vilket rekord tror du hänger löst år 2017?

Jag tror Gösen hänger löst, men även Ruda och Kanadaröding.

4. Förutom fiske, vad har du för hobbies?

Hinner inte med så mycket mer än sportfisket, det är en besatthet! Fast på ett väldigt positivt sätt. Jag lyssnar mycket på musik men det räknas nog inte som en hobby, så nej det är bara fisket. Vilket jag är väldigt glad för!

5. Om du kunde färdas bakåt i tiden, vilket vatten skulle du fiska i och vilket år?

Oj, det finns många! (Igen) Men tänk att få uppleva Lödde Å på 90 talet! Sen skulle det ju ha varit spännande att blöta en krok i t.ex. Emån när man fick fiska mal i Sverige och kanske ha fått kroka en bjässe… Vem vet, en dag kanske!

6. Vilken fiskefilm/serie är den bästa du sett?

Hmm, här finns det ju flera, igen, hehe. Men den som har gjort störst avtryck både på mig och Sportfisket i Sverige är Gädda – The Movie. Det är kanske inte den snyggaste, bästa kvalitén osv. Men känslan, magin och ja hela filmen är bara galet bra! 
Ska man kolla på utlandet så blir det ju gärna Engelska filmer och serien A Passion for Angling är ju en klassiker, men även Martin Bowlers filmer –  Catching The Impossible, Seeking Shadows och A Fish For All Seasons är riktigt bra!

7. Vilken är den största fisken du tappat vid någon av dina fiskeresor?  (Störst som störst exemplar för en specifik art)

En Abborre som jag tappade precis vid håvkanten! Just där och då funderade jag på att sluta med fisket och ta upp knyppling istället, men efter några sekunders betänketid så insåg jag att det inte var något för mig. Så jag drack lite kaffe, svor en del och sen började jag fiska igen. Men tyvärr blev det ingen stor abborre och sedan dess har jag inte riktigt försökt mer… Men någon gång ska jag ge mig på den jakten igen!

8. Vad är det mest pinsamma som hänt dig under en fiskeresa?

Christian Ottosson
Magisk bild…

Då jag mest fiskar själv så kan jag ju säga “det finns inga”, men det är väl inte sant, och rättvist mot er… Men pinsamt eller klantigt låter jag va osagt!
Jag ramlade omkull på isen för ett par år sedan. Jag ramlade runt, snurrade runt och gjorde några goa Michael Jackson moves innan jag hamnade på ryggen som en upp och nedvänd sköldpadda, troligtvis snurrade jag fortfarande… Sen upp igen för att åter slå omkull och knäcka till höften… Så haltandes kom jag fram till spöt och lyckades få upp en snipa! Tre dagar senare kunde jag knappt gå, så jag fick en tid hos en kiropraktor som klättrade runt på mig som om jag vore en sådan där docka som används när de lär ut hjärt och lungräddning. Skillnaden här var att det knakade och small. Helgen efter var jag ute på isen igen!

9 Vad har du för målsättningar för 2017?

Det är den där färnan jag pratade om tidigare. Men förhoppningsvis har jag hittat ett väldigt intressant sutarvatten så vi får se vad det kan bli av det… Annars fiska så mycket jag kan, njuta av det och ha galet roligt!

10. När ditt fiskeliv summeras, vilken låt väljer du som soundtrack?

AC/DC – Highway to Hell (Den får väl summera var jag kommer hamna om man frågar min fru ibland)
Abramis Brama – Vill inte veta (Refrängen: Jag vill inte veta, jag vill bara ha en sjö med karp där jag kan meta.)

11. Vilken fångst genom tiderna i Sverige skulle du velat ha bevittnat, och varför?

Malen som de drog ut på Eskilstuna torg 1870, hade ju varit intressant att faktiskt se om den var 3,60 lång… Men ska man välja något mer “nytt” så varför inte Åke “Ål-Åke” Madsens rekord från 1982.

12. Slutligen, vilken art tror du att vi har bäst chans att hitta nya vatten för där rekorden kan höjas rejält? Motivera varför.

Tror det kan finnas flera arter, stäm, lake, faren, sutare? För att nämna några. Jag ska absolut inte säga alla här, men många sportfiskare kör på i redan kända vatten. Hade vi bara vågat ta på oss “upptäckarmössan” lite oftare så lär vi hitta nya vatten som kommer producera nya rekord! Frågan är bara vilken art det blir… Jag chansar på laken, men jag hoppas på någon av de andra arterna 🙂

Vi tackar Christian för svaren!

Här kan man läsa fler av våra 12 Snabba Frågor intervjuer.

På Fiskekompaniet.se hittar man mängder med prylar till sitt mete, så kika in deras hemsida. 

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.