12 Snabba Frågor till: Dejan Milosevic

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Dejan Milosevic är en allroundfiskare av rang. Nuförtiden kanske mest känd för sina enorma abborrar. Men under ytan så finns det en metare som varit med om mycket. Hans karpfiskerier torde de flesta vid det här laget vara väl medvetna om. Han har onekligen en och annan historia att berätta. Här nedan kommer någon av dem.

Dejan Milosevic med en fin karp

1. Vilken av dina “bästa” fiskar var svårast att fånga?

Den har jag inte fångat ännu. Mörten har gäckat mig i över 20 år. Har varit som bäst 10 gram ifrån 8 hg ! Annars är det nog färnan som jag hade rätt mycket problem med. Trots många timmar bakom spöna under tidiga 90 talet. Så tog det väldigt lång tid innan jag fick en stor färna. Efter det så lossnade färna fisket med många fina landade.

2. Vem är/var din förebild inom det svenska metet/sportfisket?

Vet inte om jag direkt hade någon förebild. Men jag var väldigt imponerad av Arne Broman, Kaj Jonsson. Det är ju helt klart dom två som satte ribban för svenskt mete.  Men även en hel del andra killar under 80 talet. Som inspirerade mycket med deras framgångar. Framförallt inom metet och i synerhet karpfisket. Där fanns en del engelska karpfiskare som gjorde stort intryck på mig också.

3. Vilket rekord tror du hänger löst år 2017?

Det är ju en väldigt svår fråga. Men det finns ju några arter inom metet som kan få ett nytt rekord. Som karp, Brax, men även sarven börjar närma sig. Annars så tror jag nog mest på olika havsfiskar.

4. Förutom fiske, vad har du för hobbies?

Fisket är en livsstil för mig.. Är väldigt sport och bil intresserad förutom fisket.

5. Om du kunde färdas bakåt i tiden, vilket vatten skulle du fiska i och vilket år?

Perstorps sjöarna i början på 80 talet.

Dejan med en riktigt fin sutare

6. Vilken artikel i en fisketidning genom tiderna har gett dig mest gåshud?

En artikel från 80 talet om karpfiske. Dom bilderna och karparna som visades i tidningen ger mig gåshud även i dag när jag tänker tillbaka. Började själv fiska karp 82. Och det går inte att beskriva i ord vad jag kände och känner för karpfisket.

7. Vilken är den största fisken du tappat vid någon av dina fiskeresor?  (Störst som störst exemplar för en specifik art)

Visst har man tappat några större fiskar genom åren. Men man kan även missta sig för en stor fisk. Om man inte sett den klart. Så därför är det väldigt sällan jag säger att jag tappat en stor fisk. Då man oftast inte hinner se fisken. Men har några minnen av tappad större fisk. Tappade en större gädda precis vid båtkanten. För att jag skrek till kompisen att han  inte fick ta den med huggkrok. Det var på huggkrokstiden men jag hade slutat med huggkrok då. Sen tappade jag en fin läderkarp framför håven ingen jätte men ändå en mycket efterlängtad karp.

8. Vad är det mest pinsamma som hänt dig under en fiskeresa?

Satt och metade nära en gångstig vid en sjö i slutet på 80 talet. Satt på en klassik metebox som alla hade på den tiden. Det sluttade lite neråt vattnet så man satt framåtlutad. Jag får ett linbrott och ska tackla om. Så jag sätter mig på boxen med ryggen mot vattnet. Var på jag tappar balansen och gör en bakåtvolt men hinner tyvärr få tag i boxen som följer med över mitt huvud. Var på allt i boxen hamnar i vattnet. Det var 1-2 dm djupt vatten men jag sjönk ner till midjan i gyttjan.

I paniken så trampade jag ner vågen, kameran, mm som försvann. Men tyvärr så slutar det inte där. Lyckas ta mig upp ur gyttjan. Och står nu på stigen med illa luktande gyttja på mig i bara kalsonger. Och väntar på att kompisen ska hämta byxor som han hade i väskan. Då dyker två tjejer upp på stigen med en hund. Dom tittar på mig ler lite försikgtigt ovh går vidare. När dom är en bit bort så brister dom ut i skratt. Och jag kan förstå dom.

9. Vad har du för målsättningar för 2017?

Testa nya beten spön mm för Westin och ev hitta nya spännande tekniker till abborrefisket. Samma sak för Swedish bait mechanics (SBM) testa lite mer av deras kvalitets beten. Har fiskat med SBM i några år och är grymt imponerad av kvalitén på deras beten. Men framför allt ska jag bara njuta och ha roligt. Och göra det jag älskar och som styrt mitt liv fiska!!!!

10. När ditt fiskeliv summeras, vilken låt väljer du som soundtrack?

I did it my way.

11. Vilken fångst genom tiderna i sverige skulle du velat ha bevittnat, och varför?

En jättesvår fråga. Jag har haft tur och fått bevittna en del fantastiska fiskar genom åren. Och det är många fantastiska fiskar fångade i Sverige. Så tyvärr kan jag inte säga att jag velat bevittna någon specifik fisk. För det är så många man velat se på plats. Så jag lyfter på hatten  bockar och bugar. Åt alla fantastiska fiskar fångade genom åren av fantastiska sportfiskare.

12. Slutligen, vilken art tror du att vi har bäst chans att hitta nya vatten för där rekorden kan höjas rejält? Motivera varför.

Ännu en svår fråga ! Att hitta något där rekorden kan höjas rejält blir nog väldigt svårt. Men Ruda och sutare längs ostkusten har enorma potential. Det simmar rekord sutare och rudor där det är jag så väldigt säker på. Där finns väldigt mycket att upptäcka.

Dejan med en stor abborre

Vi tackar Dejan för svaren!

Här kan man läsa fler av våra 12 Snabba Frågor intervjuer.

På Fiskekompaniet.se hittar man mängder med prylar till sitt mete, så kika in deras hemsida. 

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *