Tredje Rapporten – Svenskan

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Då var det dags att återigen få lite information från tävlingsledaren Max Lösche.

Många predatorer har anmälts, och det är främst abborre och gädda som sticker ut. Några färnor har också anmälts, men än så har metet inte riktigt kommit igång än känns det som.
Fisket i Kävlingetrakten har varit riktigt bra och det har kommit upp ett gäng riktiga grisgäddor!

Henrik Stale skickade med en liten berättelse om hur han fångade sin drömgädda på hela 14,12kg! Så här kommer den.

Stenhård 7 dagars satsning från morgon till kväll i väldigt gynnsamma förhållanden gav fyra hugg.

Första hugget kom första dagen efter blott en timmes fiske. Trodde den var liten utifrån hugget och gjorde mothugg väldigt snabbt. Kom med rätt snällt först men sedan visade hon sin fulla storlek och började ruska intensivt med huvudet bara någon halvmeter under ytan. Jag såg att översta kroken satt med bara en spets i överkäken och adrenalinet rusade genom kroppen. En potentiell målfisk jag jagat de sista fem åren är så nära men ändå så långt bort. Rusar i ytan så vattnet stänker och jag är i underläge. Utan att jag ens försöker håva henne simmar hon in i håvnätet och sätter sig på utsidan!

Jag har förlorat stor fisk så tidigare och vet att det är ytterst kritiskt men istället för att hetsa och försöka skopa med håven blir jag iskall. Jag smyger in håven, jag slipper en förödande huvudskakning och får henne tillräckligt nära. Ner med handen och smeker in ett gälgrepp. Inget kan få mig att släppa taget, inte ens om min arm skulle gå av!

Känslan och jublet saknar gränser och jag skriker mig hes. En oförglömlig drillning och kick nu när det gick bra.

120 centimeter och nr 10 över 14kg är ett faktum!

Tredje Rapporten - Svenskan. Henrik Stale med en fantastisk gädda på över 14 kilo och 120 cm
Vilken gädda!

Jag är adrenalinpåverkad resten av dagen och drömmer mardröm på natten att jag tappat henne. Bilderna från händelseförloppet projiceras i huvudet gång på gång. Alla oändliga timmar med slit efter beten, bilresor, dåliga väderförhållanden, sömnbrist, kånkande av båt och utrustning och tänjda gränser hemma har gett belöning.

/Henrik

Vi på Swedish Anglers skickar så klart ett MEGASTORT GRATTIS till Henrik och ett väldigt stort tack för att du vill dela med dig av historien, mycket uppskattat!

Vi tackar även Max för informationen.

Självklart säger vi grattis till alla som anmält och fångat fina fiskar, när vi får nästa rapport tippar vi på att det kommer rapporteras in fler ”mete” arter. Som vi sagt tidigare och lär säga igen, 2019 kommer bli ett spännande år i Svenskan!

Här är prisbordet för den individuella tävlingen:

1. Plats: 2000kr presentkort från Fiskekompaniet
2. Plats: 1 helårsprenumeration av Fiskejournalen (nytt för i år)
3. Plats: 500kr presentkort från PopUp Tackle

Funderar du på reglerna för tävlingen?
Klickar här för att läsa dem.

Nyfiken på mer läsning om Svenskan? Lugn följ bara länken här under!

Sagan om Svenska Specimentävlingen är en artikel vi publicerade för ett tag sedan där lite historia tas upp och mycket annat.

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *