Vicktor Hallensjö slår till igen

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Det dröjde inte speciellt länge innan vi fick anledning att återkomma till Vicktor ”Vicke” Hallensjö. Denna gång har han fått ännu en megamört på 1590 gram. Vi snackade med fantommetaren.

Vicktor Hallensjö slår till igen med en enorm mört på hela 1590 gram!

Jag säger som senast, berätta!

-Jag hade bestämt mig att åter satsa på mörtarna i Lilla Tjärby. -Anlände till sjön på onsdagskvällen, trött och sliten. Bestämde mig att börja i rätt ände denna gång. -Dvs slå upp tältet så man slipper sova i bilen igen. -Vädret var väldigt stormigt, så jag valde att sova bort tröttheten från jobb och resan till sjön.

-Nästa morgon så blåste det fortfarande samma kalla nordanvind, rakt i ansiktet. -Det gick helt enkelt inte att fiska på ett vettigt sätt. Så jag bestämde mig för att söka efter en plats på sjöns läsida. -Efter en stunds letande hittade jag en plats som kändes rätt.

-Metoden jag valde var feederfiske med glidande paternoster-tackel och betet var maggot. -Jag nötte på och fångade en sutare, men fisket kändes allmänt trögt. -Till sist fick jag ett napp och krokade en fisk som jag kände direkt att var en mört. -Den betedde sig inte alls som en sutare utan gick snabbt upp till ytan. -Efter en rätt hård kamp kunde jag till sist få den i håven. -1590 gram, en rätt ofattbar fisk.

Vicktor Hallensjö slår till igen, vilken mört!

Denna kom lite enklare än abborren.

-Ja, men ibland så har man lite flax. -Jag fortsatte meta några dagar till och fångade ett gäng sutare upp till 3860 gram som topp. -Enormt fina fiskar. -Men kompisen har nött efter mörtarna i väldigt många dagar i år utan att få upp någon. -Så det är inte enkelt, och mörtarna är få, men stora.

Jag snackar en stund till med Vicke om allt mellan himmel och jord. Till slut så kommer vi in på mäsk.

-Jag körde Swedbaits champion plus krill i feedern, egentligen inga konstigheter med varken tackel eller annat. -Dock så verkar just krill vara en magnet för stora mörtar, och för all stor fisk.

Vad blir det härnäst då?

-Förmodligen lite färna, och sen börjar ju rudorna att vakna till, och karpen… -Ja, det finns mycket man vill köra…

-Det finns ju det…

Vi tackar Vicke för denna gång och grattar för ännu en grym mört!

Här kan du läsa om Vicktors stora abborre som han fångade tidigare i år.

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *