Recension av 1000 Nätter – Mitt liv som karpfiskare

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Tid… Vissa gånger har man mer av den varan, andra perioder mindre, mycket mindre! Ett heltidsjobb, familj, hus, hinna med att meta och såklart hinna med Swedish Anglers tar tid. Så att hinna med att läsa böcker är inte alltid lätt. Men nu har jag i alla fall hunnit läsa ut Birgers finfina bok. Så jag tänkte bjuda på en Recension av 1000 Nätter – Mitt liv som karpfiskare.

1000 Nätter - Mitt Liv Som Karpfiskare

Det första jag tänkte när jag fick hem boken var hur snygg den var! Riktigt bra layout, snygg bindning och en rejäl rackare till bok. Första intrycket är ju ofta viktigt, det samma gäller en bok. Just att den va så gedigen gjorde att man verkligen bara ville sätta sig och läsa!

Jag gjorde det, jag började läsa direkt och fastnade snabbt, men tyvärr kunde jag inte läsa den från pärm till pärm.
Birger är en duktig berättare. Man blir fast i hans historier, hans äventyr och alla fina karpar han har fångat. Det byggs upp ett härligt sug efter karpfiske, men även äventyr och mete när man läser och har läst boken!

1000 Nätter - Mitt Liv Som Karpfiskare

Det växlas i kapitlen mellan utlandsresor efter stora karpar och häftiga fisken i Sverige.
Språket i boken är bra, det är enkelt att följa med i historierna. Det finns en bra röd tråd genom hela boken. Ett bra upplägg av kapitlen så det skapas en logisk ordning.

Riktigt fina bilder!

Det är mycket bilder och riktigt snygga sådana i boken som bygger upp kapitlen bra, vilka fiskar Birger har fångat!
Sjukt häftigt och är du som mig och blir inspirerad av att se bilder på andras fångster, ja då är risken att du inte gör mycket mer än att fiskar karp… Själv är jag inte där än, jag trivs med mitt omväxlande fiske. Men karpsuget finns där, och det minskar absolut inte när det bläddras i 1000 Nätter – Mitt liv som karpfiskare.

Som jag nämnde innan så är det riktigt snygg layout i boken. där bilder och text växlas bra. Genomarbetat och det ger verkligen ett proffsigt intryck.

Själv uppskattade jag kapitlen om de svenska upptågen Birger har gjort, han har verkligen blött sina krokar i riktigt många svenska karpvatten. Sen har de också gett honom ett galet bra resultat!
Vi har väldigt många vackra karpar i våra Svenska vatten!

Gillar du att läsa fiskehistorier, berättelser mer än en massa tekniska prylar, riggar m.m. ja då är detta en bok du ska köpa! Spelar ingen roll om du fiskar karp eller inte, här får du mängder med riktigt goa fiskeberättelser som verkligen inspirerar! Sen finns det även en del kring prylar, riggar m.m. Men fokus i boken är fiskehistorier!

Baksidan av 1000 Nätter - Mitt liv som karpfiskare
Finns det något negativt då?

Det är inte lätt att hitta något som är negativt, det enda jag tänkte på när jag öppnade boken var att typsnittet var litet, men efter en stund vande jag mig vid det och det var inget problem. Kanske har det bara att göra med att det inte är det vanliga typsnittet, så ögonen fick ställa om sig.

I övrigt så är detta en grymt jäkla bra svensk bok om karpmete som jag verkligen rekommenderar dig att köpa om du inte redan har den i bokhyllan! 1000 Nätter – Mitt liv som karpfiskare är så snygg så du kan ha den framme på ditt soffbord som alla de där flashiga inredningsprogrammen har. Kanske kan den locka någon ny läsare som fastnar i karp och meteträsket!

Jag tycker verkligen du ska gå till Birgers sida och lägga en beställning på en av de bästa svenska meteböckerna som gjorts. För så bra är den!

Du köper 1000 Nätter – Mitt liv som karpfiskare här

Det går också att köpa boken via Karpfiskebutiken eller via Swedish Bait Mechanics.

Fakta om boken:
  • 40 kapitel
  • 338 sidor
  • 300+ bilder
  • 1235 gram
  • Inbunden med hårda pärmar
Recension av 1000 Nätter - Mitt liv som karpfiskare

/Christian

Inför den Svenska Meteträffen ställde vi några frågor till Birger, du kan läsa dem här om du inte redan har gjort det.

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *