Vicktor Hallensjö fångar mega-abborre

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Lördagen den 4 april är en dag ”Vicke” kan notera med röda bokstäver i fiskedagboken. Det var nämligen då han fångade en gigantisk abborre på 2560 gram från Rögle dammar. Vi var givetvis inte sena att ringa och byta några ord med fantommetaren.

Abborre på 2560 gram!

Ja, vad säger man, berätta!

-Jag hade bestämt mig att fånga en riktigt stor abborre, men det är alltid enklare sagt än gjort. -Att lyckas med det krävs givetvis ett vatten där det bevisligen finns fiskar av rätta kalibern. -Så lotten föll på Rögle dammar.- Jag satsade först sex dagar i början av mars, men det ville sig inte. -Så det fick bli ytterligare en resa. -Denna gång gick det vägen, men det satt långt inne. -Det var den femte dagen den till slut låg i håven.

Så elva dagar efter en enda fisk?

-Elva dagar! Men jag skulle kunna blanka femtio dagar om jag vet att jag har chans på en riktigt stor fisk. -Denna resa var tuff, efter lång fiskeabstinens så skyndade jag mig att rigga grejorna och komma igång. -Tält och sånt kunde man ju resa efter att man metat klart. -Efter att ha kört ända tills det blev mörkt så började det regna. Så jag sov sittandes i bilen. -Det var ingen skön upplevelse, men nästa natt skulle man ju få sova bekvämt. -Den andra dagen metade jag stenhårt från sex på morgonen fram till mörkret. -Då kom stormen. -Det var bara att sätta sig i bilen igen…

-Den tredje kvällen kom regnet, så jag orkade inte pula med tältet. Dessutom så började jag lära mig lite sköna sovställningar i bilen. Så det blev lite bekvämare. -Nästa kväll så var det liksom ingen vits att börja mecka upp någon tält. Så det blev bilen igen. -Och på den femte dagen så kom till slut belöningen…

Jag lyssnar…

-Jag körde igång vid sexrycket som vanligt. -Körde feeder med krillkung, blandat med maggots och boosterolja. -Jag hade fått en del mindre fiskar under veckan, så jag litade på taktiken. -Det gällde bara att pricka rätt tidpunkt om det skulle hända. -Men denna dagen hade jag metat i tio timmar utan ett pet. -Vid åttatiden på kvällen så kastade jag om ett av spöna. Men innan jag hade hunnit spänna linan så fick jag ett rejält hugg. -Jag tänkte gädda eftersom den tog i droppet. -Tyngden i andra änden pekade på det. -Men när jag såg fisken så insåg jag att det var en gigantisk abborre. -En riktig gris. -Givetvis blev landningen onödigt dramatisk med lite strul med andra spöet, men det gick ändå vägen. -Kvällarna och skymningen har varit den heta tiden. -Nappen när dom väl bestämt sig för att äta har varit rejäla. -Denna var inget undantag.

Vad kände du då?

-Sinnessjukt, en sinnessjuk fisk. -Det går liksom knappt att ta in det. -Vi vägde fisken till 2560 gram och mätte den till 50cm innan den fick simma tillbaks. -En kross av mitt gamla pb på 2100 gram. -Jag har sett på bilderna på min mobil i två dagar nu, det känns nästan overkligt. -Det har nog inte landat ännu…

Vicktor Hallensjö fångar mega-abborre

Förra våren drog du en mäktig mört, och abborren nu är endast toppen av ett isberg av mer eller mindre gigantiska fiskar du har fångat. Vad driver dig till såna här satsningar?

-Vill man få drömfiskar så måste man satsa. -Fiska i vatten där man vet att man har chansen till såna är som jag tidigare sa A och O. -En som har inspirerat mig väldigt mycket är Alexander Björk. -Tuffa satsningar som kan resultera att drömmar går i uppfyllelse. -Stora fiskar kräver tid och planering. -Visst är det speciellt, men belöningarna är höga.

Vad blir det härnäst då?

-Jag vet faktiskt inte? -Jag bläddrade lite i mina fiskeböcker där jag noterat lite PB:n och annat. -Kanske id, eller ål. -Jag har aldrig lyckats med ålen som jag vill trots många försök. -Det finns fortfarande vatten där man kan meta efter dem på ett schysst sätt, så vem vet? -Fast jag måste i år komma tillbaks till rötterna litegrann. -Fiska efter mindre fisk för att minnas varför man en gång fastnade för fiske. -Att meta efter stora fiskar är speciellt, och inte alltid så roligt. -Det blir mycket väntan och långa stunder av full koncentration. -Att meta efter tex färna utan att ha som målsättning att hala in poäng till tävlingar eller krav på vikt. Ja det är underskattat, och någonting jag behöver att göra.

Vi tackar Vicke för orden och gratulerar ännu en gång!

Vill du läsa mer om Rögle Dammar så kika in vårt avsnitt av Panelen här.

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *