12-Snabba Frågor till: Jimmie Isaacson

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Jimmie Isaacson är en riktigt duktig och hängiven metare! Han har fångat flera fina fiskar genom åren och fiskar målmedvetet. Nu har han även varit med att starta upp en sportfiskebutik, så självklart ville vi veta lite mer om det. Men vad hände med tältet? Och vilken fångst är hans bästa? Ja det och mycket får du reda på när du läser hans 12 Snabba Svar!

1. Vilken av dina “bästa” fiskar var svårast att fånga?

Det var utan tvekan Vårtan från Mörtsjön!

2. Vem är/var din förebild inom det svenska metet/sportfisket?

Hmm, svår fråga. Det finns fler som haft inflytande på mig när det gäller olika typer av fiske men om jag måste välja en är det Vicktor Hallensjö. Jag hade turen att bli granne med honom när jag var femton år och han visade mig alla typer av fiske. Vicktor är och har varit en stor inspiration och en grym mentor!

3. Det har ju nyligen öppnats en ny fiskebutik/webbshop med inriktning på karpfisket, www.carpy.se
Hur kommer det sig att du ville vara med och starta upp det?

Hela idén startade med att jag ville få hit nya märken till Sverige. När butikerna inte verkade vara så intresserade av det så tog jag tag i det själv. Jag tycker att den svenska karpfiskemarknaden inte erbjuder det som erbjuds i t.ex. England. Karpfisket i Sverige växer och blir bara större, därför tycker jag att det behövs en butik som erbjuder ett bra utbud med dom hetaste märkena och som dessutom har snabb leverans!

Jimmie Isaacson med en fin karp på över 16 kilo från 2019.
En fin karp på strax över 16 kilo

4. Beskriv lite vad butiken och webbshoppen erbjuder, vilka märken m.m. och vart i landet den finns?

Carpy.se kommer erbjuda kvalitetsmärken och produkter, grym service och snabb leverans! Vi värdesätter att alltid ha det som finns att beställa på hemsidan i lager och därför har vi valt färre antal märken och produkter som vi istället satsar stenhårt på. Vi är stolta över alla märken vi kommer att erbjuda på Carpy.se men vi är otroligt glada att även kunna erbjuda tre märken som inte sålts på den svenska marknaden tidigare:
Sticky Baits, Thinking Anglers och Wofte.

Sticky Baits är förmodligen världens bästa betesföretag inom karpfiske. Thinking Anglers är ett välgenomtänkt karpfiskeföretag som erbjuder allt från smarta spölösningar, väskor, tackeltillbehör till muggar. Sist men inte minst har vi Wofte som är ett högkvalitativt klädesmärke med riktigt snygga produkter. Förutom de nya märkena vi kommer sälja kommer vi även erbjuda Daiwas spön och rullar, Delkim larm, Trakker/Aqua tält/brollys, vadare, slings och mer. Cygnets banksticks, hangers och Korda som får komplettera Thinking Anglers med diverse viktiga produkter för ett bra och smidigt karpfiske.
Enkelt sagt är det rakt igenom kvalitét som vi hoppas att ni kommer att uppskatta!

5. Karpfisket är såklart ett stort intresse för dig, men hur mycket metar du efter andra arter? och i så fall vilka arter? Kan man till exempel hitta dig i en liten vass efter en ruda? Eller är det enbart karp som gäller och i så fall varför?

Karpfiske är såklart en stor del av mitt fiske men jag metar även andra arter. Skulle jag få välja ett favoritfiske förutom karp så skulle jag lätt säga att det är vimmafisket på våren! Stridbara fiskar och underbar vårsol. Tävlat många år i ”svenskan” då jag verkligen gillar att fiska olika arter och på så sätt blir jag aldrig trött på att fiska!

Jimmie Isaacson med en fin karp på strax över 14 kilo
Karp på 14,4 kilo

6. Karpen,vad är det som gör den så speciell för dig? Vad är det som driver dig när det kommer till karpfisket? Är det att fånga stora fiskar eller något annat? Skriv lite om det passet som gjorde att just karpen blev så viktig för dig.

Jag har fiskat mycket med Vicktor som introducerade mig för karpfiske och han tog med mig till en speciell sjö i Stockholm. Passet började lite annorlunda då jag fick en ruda på bottenmete som vägde 2150 gram!
Efter det fick jag en riktigt fin karp på 5 kilo som gjorde att jag fastnade för karpfisket.
Det var verkligen något med naturen, doften och hur mystisk karpen är. Råkade under samma pass meta upp en till ruda på 2125 gram som några år senare blev svenskt rekord faktiskt.

Det som driver mig inom karpfisket är helt klart att fånga så stora fiskar som möjligt men även att få följa deras mönster och studera dem, ibland även utan att fiska. Man lär sig alltid nya saker med karpen och det är nog det som gör att jag älskar det så mycket. Gillar också att det finns så mycket olika vatten men speciellt att alla individer beter sig olika. En del karpar äter/nappar på ett speciellt bete, vissa är väldigt stationära och vissa måste man bara komma in under skinnet på för att ens ha en chans att fånga.

7. Vilken fisk håller du som din bästa fångst? Berätta varför.

Nu återkommer vi till en fisk jag nämnde i första frågan. Den fångsten som har betytt absolut mest för mig är Vårtan på 20,7 kg som jag äntligen fick sluta håven om förra året. Under 2018 fiskade jag enbart efter den fiskens mönster så jag räknade med att få väldigt få andra fiskar. Till slut kom dagen då det brassade iväg på mittenspöt en försommarmorgon. Jag springer ut och plockar upp spöt och fisken är extremt stark och vill simma ner i en vik, jag hakar på efter den i ett sketet litet äggskal.

Fisken går inte att stoppa att stoppa vilket leder till att båten bara snurrar, tror att jag slog världsrekord i svordomar i det där äggskalet. Lyckades komma över fisken efter en stund och mina förhoppningar börjar bli verklighet, jag ser vilken fisk det är och nu har jag äntligen chansen att få landa den fisk jag jagat i över 10 år. Den är så sinnessjukt stark, den vill in mot en nedsjunken brygga, jag pressar allt jag har och då händer det som inte får hända! En smäll ekar över hela sjön och där står jag med ett halvt
spö och en arg 20 kilos karp inne i näckrosorna…

Drömmen krossas medan jag letar efter karpen i näckrosorna. Ser tafsen men ingen fisk men helt plötsligt står en enorm karp 1 cm ifrån mig och jag får tag i håven och lyckas skopa in mina drömmars karp! Jag tror inte det är sant och jag har aldrig någonsin tidigare känt den euforin! Äntligen ligger hon där, helt stillsamt i håven, drömmen blir verklighet!

Jimmie Isaacson med karpen vårtan på över 20 kilo
Vårtan på 20,7 kilo!

8. Vad är det mest pinsamma som hänt dig under en fiskeresa?

Haha, jag har ingen sån på rakarm förutom när min tält blåste iväg och där låg jag och chillade i kalsongerna medan en dagisklass stod ”utanför” och skrattade åt mig!

9. Vilken art har du haft störst problem med att lyckas med? Och med lyckas med menar vi kanske inte att få den största, utan mer känna att man har grepp om arten.

Jag måste nog säga färnan, har haft sån sjukt oflyt med den.
Så många gånger man suttit med gråten i halsen och undra vad fan man gör för fel. Jag tror det kan bero på att jag ofta vill fiska för tidigt men så är det väl när våren alltid kommer lite tidigare söderut från Stockholm. Så det får jag nog skylla på mig själv!

10. Vilken är den största fisken du tappat vid någon av dina fiskeresor?

Jag har tyvärr ingen riktigt sådant minne men det får man väl vara glad över.

11. Vilken är din bästa egenskap som sportfiskare och motivera varför? Nämn även din sämsta egenskap som sportfiskare och motivera varför? Berätta även något tillfälle då du fiskat och den dåliga egenskapen har visat sig ordentligt.

Jag skulle nog säga att min bästa egenskap är drivet men även att jag gillar att alltid lära mig nytt och på så vis är jag under ständig utveckling. Jag är även extremt målinriktad inom fisket och det är nog ingen nackdel. Min sämsta egenskap är helt klart att jag kan bli lite enformig och råkar fastna i ett specifikt tänk. Ibland önskar jag att jag vore mer varierad men det brukar lösa sig till slut ändå, haha.

En fin karp för Jimmie

12. Tycker du att dessa så kallade supervatten som ofta innehåller långt större fiskar av specifik art än resten av landet är en tillgång, eller en förbannelse? Motivera svaret.

Det är nog både och, min tanke är att det finns vatten för alla olika typer av personer. Vissa gillar att enbart fiska ”kända” vatten och vissa håller sig till hemligare vatten. Det är upp till var och en helt klart.

Jimmie Isaacson med karpen Musse

Vi tackar Jimmie för svaren och önskar lycka till med carpy.se!

Här kan man läsa fler av våra 12 Snabba Frågor intervjuer.

På Fiskekompaniet.se hittar man mängder med prylar till sitt mete, så kika in deras hemsida.

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *