12-Snabba Frågor till: Nille Fjärdsjö

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Nille Fjärdsjö är en riktigt duktig sportfiskare och metare som har fångat många stora fiskar. Han gillar även att söka nya vatten och har till exempel letat efter faren i flera år. Men vad hände egentligen i tältet… Ja det och mer får du läsa om i hans 12 Snabba Svar.

1. Vilken av dina “bästa” fiskar var svårast att fånga?

Jag tror det måste vara en skärgårdsruda på 2320.

Nille Fjärdjsö med en grann skärgårdsruda

2. Vem är/var din förebild inom det svenska metet/sportfisket?

Jag har inte haft några förebilder, möjligtvis diverse fisketidningar. Jag har alltid gått min egen väg.

3. Vad är det som driver dig när det kommer till metet/fisket? Motivera. Är det jakten på stora fiskar? Att få vara ute i naturen? Äventyr? Annat?

jag bor och jobbar i Stockholm, det finns inget mer avkopplande än att stressa i väg till lugnet i vassen jagandes efter rudor, sarvar och sutare. Eller vad man vill och kan ha tillgång till. Men även att bara få vara ett med naturen med allt vad det kan vara som vildsvin, havsörn och fästingar.

Nille vid vattnet

4. De flesta av oss som metar har en favoritart, den där som får det att kittla lite extra mycket. Men vilken är din och varför är den din favorit? Berätta även ditt bästa minne kring den arten.

Ruda eller ål det är bara å välja…
Det blir nog rudan min när Totte och jag var till Ursjön för 4 dagars fiske. Det satt två killar vid berget när vi kom dit och dom hade inte fått något på en vecka. Vi fick 3 stycken första natten och den största på 2475 (Totte). Dom lessnade och drog hem.
Två dagar senare fick jag samma ruda en meter bort från Tottes plats på 2415 gram.

5. Drömmar har vi alla och oftast många, men vad är din dröm inom metet/fisket i Sverige? Motivera. Är det att fånga en specifik art över en viss vikt? Besöka ett visst vatten? Annat?

Jag försöker hitta nya vatten med bra storlek på fiskarna. Har försökt hitta faren i 5 års tid i en viss å, men inte en enda faren… Det är ofta mycket folk på kända vatten, vem mins inte Skräbeån förr…

6. Vilken fisk håller du som din bästa fångst? Berätta varför.

Aspen på 5880 gram. Steffe och jag hade fått ett tips på ett vatten/ställe med mycket asp. Så vi åkte dit och skulle prova lite, i första kastet kom hugget alla pratar om men det blev bara ett hugg just då… Det verkar ju lätt tänkte vi! Men nästa hugg kom 6 timmar senare, fast då blev det en asp på 5880 gram!

Nille Fjärdjsö med en stor asp

7. Det Svenska metet är ju tyvärr en väldigt liten del av det Svenska sportfisket. Men är det något speciellt som skulle kunna lyfta metet lite och göra det mer synligt för gemene sportfiskare? Eller är det något som saknas som gör att metet kommer fortsätta vara en liten del av Sportfisket?

jag tror på Älvkarleby som inkörsport till mete. Har tagit med några juniorer dit och fått släpa dom där ifrån!

8. Vad är det mest pinsamma som hänt dig under en fiskeresa?

Jag skulle skoja med en kompis som skulle komma och fiska karp med mig. Tog av mig kläderna och stod naken i tältet när jag hörde han kom, fast det var inte han som stoppade in huvudet i tältet… Det var en snubbe från kommunen!

9. Om du kunde färdas bakåt i tiden, vilket vatten skulle du fiska i och vilket år?

1982 till Skutskär och ål är den specifika arten.

10. Vilken är den största fisken du tappat vid någon av dina fiskeresor?

Skulle tippa på gädda i trosa eller karp i Frankrike.

Nille Fjärdjsö med en ismetad gädda

11. Vilken art har du haft störst problem med att lyckas med? Och med lyckas med menar vi kanske inte att få den största, utan mer känna att man har grepp om arten.

Lake har jag inte haft tur med.
som vi har fiskat ismete och pimpel på kvällar och nätter i januari och februari. Fast det känns bara kallt…

12. Tycker du att dessa så kallade supervatten som ofta innehåller långt större fiskar av specifik art än resten av landet är en tillgång, eller en förbannelse? Motivera svaret.

Det är upp till var och en!
Det finns så mycket vatten att hitta som kan bli supervatten åt några metare. Så ut och leta, för de finns där!

Nille Fjärdjsö med en fin dubbel av stora sarvar

Vi tackar Nille för svaren!

Här kan man läsa fler av våra 12 Snabba Frågor intervjuer.

På Fiskekompaniet.se hittar man mängder med prylar till sitt mete, så kika in deras hemsida. 

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *