Christian Testar: Mivardi – Landing net Hardcore

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Christian har under en tid testat Mivardi – Landing net Hardcore och ger här sina synpunkter på denna mångsidiga håv.

Mivardi är ett märke som funnits ett tag men är ganska nytt i Sverige. De har många produkter riktade mot karpfisket och tanken med deras Landing net Hardcore är just karpfisket. Men då jag såg den här håven på Svenska Meteträffen 2020 kom jag på flera tillfällen då den skulle göra sig bra utanför karpfisket.

En stabil, robust och riktigt bra håv från Mivardi

Det är inte den vanliga karphåven utan den har en mer rund profil och med en hel ram runt håvnätet. Detta gör att den är perfekt vid karpfiske i vatten med mycket sjögräs, vass eller annat som går att trycka undan med en solid ram runt håvnätet.

Mivardi - Landing net Hardcore

Men håvnätet är också gummerat vilket gör den perfekt till predatormetet!

Mivardi - Landing net Hardcore har gummerat håvnät
Mycket av mitt predatormete sker från land medan de flesta predatorhåvar är gjorda för båtar.

Dessa är oftast stora, klumpiga och har för korta håvskaft. Det rimmar helt enkelt dåligt. Men med Mivardi – Landing net Hardcore får du ett håvskaft som är teleskopiskt! Håvskaftet kan dras ut och håven blir cirka 2,5 meter lång vilket är mer än väl vid landfiske. Har man håvskaftet på det kortaste är den perfekt som håv i båten. Genomtänkt och mångsidigt!

Christian Ottosson med en bottenmetad gädda på 102 cm
Håven är perfekt till gäddfiske från land, men även från båt såklart!

Bilderna nedan visar en jämförelse med en Savage Gear Pro Folding Rubber Large Mesh Landing Net XL (70x85cm). En vikbar håv där man kan skjuta in håvskaftet för att göra den så liten som möjligt. En håv som används av många predatorfiskare skulle jag tro. Jag har själv använt den en hel del tidigare till mitt gäddmete från båt, men från land är den inte bra. Dessutom gör konstruktionen att den blir lite klen vilket märks när man jämför dessa håvarna. Mivardi håven är mycket mer robust!

Ännu en sak med många predatorhåvar på marknaden är att håv och håvskaft sitter ihop. Detta underlättar inte transport till och från fiskeplats när man ska gå utmed en å eller till en sjö. Mivardi har löst detta också, de har satt dit en snabbkoppling mellan håvnätet och håvskaftet.

Jag kan lova att detta har underlättat mitt liv utmed åkanterna. Jag kan fästa håvnätet på utsidan av min väska och håvskaftet kan jag ha i mitt spöfodral. Det går fort att sätta ihop håven och än så länge har fästet varken blivit glappt eller slitet. Ramen till håvnätet sitter stenhårt på håvskaftet.

Storlek och vikt på håven

Håven är väldigt rymlig, det är inga problem att håva gäddor, gösar och självklart karpar!

  • Håvnätet: 87 x 70 cm
  • Håvskaft minsta längd: 87 cm
  • Håvskaft max längd: 155 cm
  • Håvens totala maxlängd: 250 cm
  • Håvens minsta längd: 172 cm

Då håven är gjord för att klara av tuffa tag är den inte den lättaste håven.

  • Håvnätsramens vikt: 930 gram
  • Håvskaftets vikt: 660 gram
  • Total vikt hela håven: 1590 gram

Positivt och negativt

Det finns mycket positivt med Mivardi – Landing net Hardcore. Den är robust, mångsidig och riktigt bra. Det jag gillar med den är att du kan använda den både till karp och våra större predatorer både från land och från båt. Den är enkel att montera upp och ned vilket underlättar transporten avsevärt, både i bilen och till och från fiskeplatsen. Det gummerade håvnätet torkar snabbt och har varit väldigt stryktåligt. Jag har satt många trekrokar i håvnätet och än så länge har det inte gått sönder. Fästet är också stabilt och hållbart, ibland kan snabbfästen börja glappa efter ett tag men inte på denna håven vilket jag ser som en stort plus.

Ett sista plus är priset för I dagsläget betalar du knappt 500 kronor för håven vilket är ett galet bra pris för en sådan här håv!
Du kan köpa håven hos Karpfiskebutiken

Vad är då negativt kanske du undrar?

Vikten är ett minus, men samtidigt är det svårt att tillverka något som ska vara robust och stryktåligt lätt utan att priset springer iväg… Det finns dock en annan sak jag tycker är lite sämre och det är tjockleken på håvskaftet. Här hade man kunnat minska det något utan att tåligheten hade tullats på. Jag har ett håvskaft sedan tidigare som är teleskopiskt och framtaget för karpfiske i strömmande vatten som också är väldigt stryktåligt och robust men där tjockleken är mycket mindre och håvskaftet ligger bättre i handen när man ska håva. Självklart är detta en liten detalj i det hela och det är inte så att håven är obrukbar på grund av det, men hade jag fått önska skulle det vara något smalare.

Recension av håven

Här kommer en sammanställning av håven utifrån fyra kriterier, dessa är Design, kvalité, funktion & pris.

Design
Kvalité
Funktion
Pris

Sammanfattning

En mycket bra håv till gäddor, gösar och karpar. Den är mångsidig och fungerar lika bra till landfiske som båtfiske. Det som drar ned betyget något på design är att håvskaftet är lite för tjockt enligt mitt tycke. Annars är detta en riktigt bra håv till ett otroligt bra pris! Du kan beställa håven hos Karpfiskebutiken och ett sista tips, du hittar mängder med prylar till predatormetet här hos Karpfiskebutiken!

4

Tycker du om det vi gör på Swedish Anglers? Stötta oss gärna med ett bidrag!

Klicka på bilden ovan för att läsa mer hur du kan stötta oss.

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *