En sammanfattning av Svenska Meteträffen

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Nu, några dagar efter mässan tänkte jag, Christian bjuda på en sammanfattning av Svenska Meteträffen. En träff som var riktigt rolig!

Svenska Meteträffen slog upp sina dörrar klockan 09:00 den 7 mars i Folkets hus i Knislinge. Knislinge är en by i Östra Göinge kommun, eller som det står på Wikipedia – ”Knislinge är den största tätorten i Östra Göinge kommun i nordöstra Skåne län, belägen cirka 20 kilometer norr om Kristianstad. Folkmängd 3298”.

Men den här helgen samlades det ett stort gäng metare, unga, inbitna, nyblivna och gamla metare i byn. Det var en härlig blandning av människor som var där! Jag måste redan nu ge en stor eloge till Ola Hansson och Anders Lundmark som gjorde mässan möjlig, vilket jobb! Hylla dem!

För att återgå till själva mässan…

En sammanfattning av Svenska Meteträffen
Strax innan öppning av mässan.

Som sagt portarna öppnades klockan 09:00 på lördagen, anstormningen var kanske inte som på Sportfiskemässan där folk hänger på låset och springer 60 meter på rekordtid för att få tag i ett träbete… Tro mig, jag höll på att hamna mitt i ruschen förra året på den mässan! Det ramlade folk till höger och vänster, det skreks, knuffades och luktade svett redan efter 10 meter… Tillbaks till Knislinge! Under förmiddagen ökade mängden besökare stadigt och det var glada ljud i salen, många skratt, mycket snack och bara glada miner.

Det snurrade på med folk hos utställarna. Dessa var Karpfiskebutiken, Metebutiken, Swedish Bait Mechanics, Fiskekompaniet och Meleg baits som hade de stora ytorna. besökarna hade även möjlighet att snacka karpar med Jonas från Aneboda Fiskodling, undervattensfilm med Andreas från Breatime. Det gick också att förhandsboka Rikard Bengtssons bok och snacka Swedish Anglers med mig. Till sist kunde besökarna även snacka gädda med Jens Bursell och köpa hans senaste bok. Vi var helt enkelt ett gött gäng utställare!

Det hölls föredrag under dagen med.

Jag själv var först ut och snackade feedermete, bottenmete och färna. Sedan kom Mårten Johansson från Meta mera och snackade tävlingsmete. Efter det gav sig jag och Mårten ut mot Helge Å och visade praktiskt hur vi fiskar. Kul att så många kom ut och tittade även om förhållanden och väder inte var det bästa!

På eftermiddagen var det Jens Bursell som äntrade scenen och pratade gädda och hans release riggar. Senare på kvällen fick vi lyssna på Birger Holmqvists bravader och hans fiske under 2019.

Vid 17:00 stängde utställarna ner sin verksamhet och istället gick det över till kvällshappening med föredrag från Birger som jag nämnde innan. Sen bjöds det på en riktigt go buffé och några kalla gled även ned. Det blev en rolig kväll med mycket metesnack, skratt och glada miner, som resten av dagen!

En sammanfattning av Svenska Meteträffen
Det jobbades på i köket under dagen!
Här kan du även kika in Anders Grönlunds film från mässan!

Jag personligen hade en riktigt trevlig helg, träffade och snackade med många besökare vilket var riktigt roligt! Så tack alla som kom fram och snackade. Många nya bekantskaper blev det, nya ansikten på människor man bara pratat med på sociala medier osv. Men så fick man också träffa gamla vänner. Så en riktigt jäkla rolig och social tillställning!

Jag tror också att Svenska Meteträffen var en viktig helg för metet och metare.

Den gör inte så stor skillnad för den stora massan av fiskare i Sverige. Men den ger oss utövare en möjlighet att träffas, snacka, utbyta historier och umgås. Det ger oss möjlighet att kunna klämma, känna och se prylar som idag inte är så lätt. Det ger också utställare en möjlighet att träffa kunder, snacka och bygga upp ett ännu bättre förtroende. Nya utövare inom metet får en möjlighet att snacka med redan inbitna, få tips, vänner och inspiration att fortsätta. Förhoppningsvis kan även en sådan här träff göra att några fler börjar meta, vilket behövs!

Med det sagt så vill jag avsluta och säga tack till alla besökare, alla utställare och ett avslutande STORT TACK till Ola och Anders! Jag hoppas att detta var en första träff av många fler, för metet och metarna behöver en mässa och en träff. Fantastiskt roligt och otroligt viktigt!

Har du som besökare något du vill framföra, bra som dåligt så skriv en kommentar i vår Facebookgrupp eller skicka ett mejl till oss. swedishanglers@gmail.com Ska träffen fortsätta så är det viktigt att information från er besökare kommer fram. På så vis kan det kanske skapas ännu bättre träffar i framtiden.

/Christian

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *