12 Snabba Frågor till: David Lundqvist

Dela gärna så fler får läsa artikeln

David Lundqvist – Den okrönte gäddkungen, eller är han den krönte? Vi lämnar frågan öppen… Men en otroligt duktig sportfiskare och metare är han!
David har fångat många riktigt stora gäddor som de flesta säkert redan vet. Men även andra arter som ni kommer få se på nästa bild lite längre ned.
Men nu ska ni få läsa Davids svar på våra 12 snabba frågor! 

David Lundqvist med en fin gädda

1. Vilken av dina “bästa” fiskar var svårast att fånga?

Jag har fått några som suttit långt inne, men i jämförelse inte varit så märkvärdiga. En som inte gav med sig så lätt, men som följd kändes desto bättre när jag fick den var första stora i Lödde. Jag fiskade Lödde första gången 1994, fick min första stora där 11 Mars 2000. En resa kantad av felaktiga prioriteringar, dålig tajming och överhettning. Året innan fiskade jag inget i Lödde för att få distans, gjorde annat istället. Första morgonen, första dagen på den planerade 9 dagars satsningen satt den!

2. Vem är/var din förebild inom det svenska metet/sportfisket?

Olika fiskare har olika styrkor. Jag är nyfiken på alla fiskare som lyckas med det dom försöker med. Försöker att hitta vad som gör skillnaden i varje fall. Tar till mig det och försöker använda det i mitt eget fiske

3. Vilket rekord tror du hänger löst år 2017?

Rekorden som mäskas mest.

4. Förutom fiske, vad har du för hobbies?

Är fritidspolitiker, ledamot för Centerpartiet. Försöker träna regelbundet, hålla mig i form. Gillar projekt, bygga och skapa saker. Tycker även det är trevligt att laga mat.

5. Vilken fiskefilm/serie är den bästa du sett?

Det är som mat och musik, det finns ett tillfälle för det mesta. Allätare.

David Lundqvist med karp

6. Förutom fiskerelaterade saker, med vad åker du aldrig utan till ett fiskepass?

Kaffetermosen är alltid med och laddad.

7. Flera korta eller färre långa pass?

Tajming betyder allt för mig när jag fiskar. Tror jag inte det är läge så ger jag det inte ens 5 minuter extra. Tajming kan vara knutet till exempelvis gryning som är en begränsad period. Då blir det korta pass. Är det mer bundet till en viss tid på året, lönar det sig att lägga tid. Då blir passen längre. Båda har sin charm, gillar båda lika mycket.

8. Om du fick ändra på en sak inom fiske/naturvård. Vad skulle det vara?

Alla som blöter en krok i Sverige skulle betala en fiskevårdsavgift på 300 kronor per år. Det hade gett en halv miljard att använda till fiskevård. Då hade Svenska Sportfiskare varit en kraft att räkna med. Bättre reglering och lagar kring fisket. Vi hade kunnat sätta nivån på mycket. Köpa loss fiskerätter, fler gäddfabriker etc.

9. Vad har du för målsättningar för 2017?

Jag har en målsättning som känns så speciell för mig att jag inte vill beskriva den i ord, vill inte riskera att jinxa…

10. När ditt fiskeliv summeras, vilken låt väljer du som soundtrack?

The Prodigy – firestarter.

11. Vilken fångst genom tiderna i sverige skulle du velat ha bevittnat, och varför?

Fehmi Varli’s 26,57 kgs hade varit fin att få bevittna. Overkliga proportioner, fångad vid grunt spinnfiske. Är den riktig måste det ha varit spektakulärt!

12. Slutligen, vilken art tror du att vi har bäst chans att hitta nya vatten för där rekorden kan höjas rejält? Motivera varför.

Jag är cynisk och realist. Vi blir allt duktigare på det vi gör. Bestånden utsätts för allt högre tryck. En art som man skall kunna höja rekorden rejält på måste vara en som inte fiskas så mycket nu. Som piggvar för en del år sedan. Det kan vara vilken som helst med lågt fisketryck nu.

David Lundqvist med en stor gädda

Vi tackar David för svaren!

Här kan man läsa fler av våra 12 Snabba Frågor intervjuer.

På Fiskekompaniet.se hittar man mängder med prylar till sitt mete, så kika in deras hemsida. 

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *