Färga Dina Räkor

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Färga dina räkor

För någon vecka sedan var jag och metade efter färna i Lillån.

Fisket var som väntat skapligt trögt i den nästan torra ån. Där jag förr la mina beten kunde jag nu sitta och meta. Några fiskar kom ändå upp, men dom visade ingen höstkondition efter sommaren som verkat varit tuff för åns färnor.

Eftersom vi lever i en sajbervärld så la jag upp någon bild på so-me och fick en del frågor kring mitt betesval. -Vad fan metar du med egentligen?

Svaret kanske inte är så spännande, det är röda räkor med chilismak.

Faktum är, när man tänker på saken, att man inte ofta ser färgade räkor. De flesta är nöjda med räkorna som dom är. Jag med, för det mesta. Det vita köttet både syns och luktar, och det räcker långt i de flesta lägen. Dock så kan en annan färg ge en liten edge i vatten där färnorna ofta metats med just räkor. Att köttet dessutom är optimal i konsistensen att suga in olika smaker gör inte saken sämre.

Så här gör jag:

Det som behöver är, en bunke, lite hushållspapper, köttfärg och givetvis några räkor. Jag använde i detta fall Bag em´s Super Spicy meat dye. Hur bra som helst, billigt och räcker hur länge som helst.

Färga dina räkor

  1. Skala räkorna och torka dom med hushållspapper.
  2. läggdom i en bunke och häll på lite färg
  3. skaka om.

Inte så svårt.

Färga dina räkor

När räkorna är färgade torkar jag av dom med lite hushållspapper och lägger dom i en burk med lock. Jag föredrar att göra detta kvällen innan metet så färgen sugs in riktigt rejält. Färgen är lite bökig att få på fingrarna, så detta bör undvikas i prepareringsskedet.

När räkan sugit i sig färgen så lossnar den inte från räkan. Efter en timmes mete med samma räka så är den fortfarande lika röd som när du tacklade den på kroken. Fingrarna kommer att vara lite färgade efter en dags mete, men det är det värt.

Färga dina räkor

Givetvis så finns det andra färger än rött och andra smaker än chili. Så bara att testa sig fram!

Färga dina räkor

/Tomba.

Vill man läsa mer ur vår kategori Specimen så följer ni bara länken.

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *