Recension av Att meta är att leva

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Vi fortsätter med ännu en recension av ännu en svensk bok om mete!
På kort tid har det alltså kommit två meteböcker på Svenska, den ena är Birger Holmqvist bok som vi skrev en recension om nyligen och kan läsas här.

Men nu är det då dags att ta tag i nästa bok och bjuda er på en Recension av Att meta är att leva, en bok skriven av Carl-Johan Månsson.

Att meta är att leva är Carl-Johans andra bok, den första han skrev går under namnet Färnan – Min favoritfisk. Har du inte läst den boken är det hög tid att införskaffa båda dessa böcker!

Att meta är att leva är en bred bok, den innehåller över 20 kapitel och du som läsare får följa med på Carl-Johans meteresa genom livet.

Det bjuds på de unga åren, när metet var nytt för författaren. Du får också läsa om hur ett Svenskt karpvatten skapades och om olika resor runt om i landet. Carl-Johan har varit runt en hel del och har fångat många fina fiskar! Han har bland annat haft svenskt rekord på Färna från Emån som nämns i boken.

Det blandas mellan historier, fakta och kunskap om vatten och fiskar då författaren har många års erfarenhet av jobb inom fiskvård. Det bjuds också på ett och annat tips och trix i boken och statistik.
Sen finns det stycken i boken då man skrattar gott, bland annat om en händelse som innefattar lysstav och kräkningar…

Boken är på strax över 100 sidor och bilderna i boken förmedlar bra kring berättelserna, det skapar en bra helhet.

Recension av Att meta är att leva

Som sagt, det är många kapitel och många olika arter som tas upp. Du kan bland annat läsa om ålen, sutare, karpfiske i Mölledammen, mörtresor, björknafiske, gäddmete och mycket mer. Boken innehåller det mesta!

Nu undrar du såklart, vart köper jag boken?
Det gör du enklast via Carl-Johan Månssons hemsida.

Köp boken på C-J Natur.com

Att meta är att leva - En bok skriven av Carl-Johan Månsson

Finns det något som är mindre bra med boken då kanske du undrar?

Ja, jag hade gärna fått fler sidor, kändes som den tog slut snabbt, hehe.
Jag tycker om att läsa om andras fiskeäventyr, det ger mig inspiration!

Det jag märkte i något kapitel var att jag tappade den röda tråden lite. växlade en del från historia till fakta, jag hade hellre sett att det var mer uppdelat. Men med det sagt så ska ni veta att min hjärna är rätt fyrkantig… Så detta är garanterat inget problem för speciellt många andra, hehe.

Sen ska man inte jämföra, men det gör jag ändå. Hade gärna önskat att boken var mer lik Birgers, inte i innehåll men layout och pärm. Hård pärm ger en mycket goare känsla på en bok, men det är ju detaljer.

I det stora hela tycker jag att Carl-Johan Månsson har lyckats bra med sin senaste bok, Att meta är att leva. Sen vill jag såklart slå ett slag för hans första bok med som jag nämnde i inledningen. Färnan – Min favoritfisk, den är en perfekt bok för dig som är ny inom metet och färnafisket. Men även om du har fiskat färna länge och mycket är den bra, ger bra tips, statistik och goa historier! Så varför inte köpa båda böckerna när du ändå ska beställa Att meta är att leva? För jag rekommenderar dig verkligen att beställa denna boken, men gärna båda, för du kommer inte bli besviken!

Recension av Att meta är att leva

/Christian

Här kan du läsa våra andra recensioner av olika produkter.

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *