Specimenbåten

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Specimenbåten är en artikel av Palle Sköldblom. Men vi börjar med att välkomna Palle Sköldblom till Swedish Anglers gänget. För framöver kommer vi vara ett litet gäng som bidrar på olika sätt. Christian, Tomba och Zentio är de tre som kommer ha huvudansvaret för Swedish Anglers. Sedan kommer Palle dyka upp lite då och då. Anledningen till detta är såklart för att vi ska kunna få ut lite mer material än vad Christian och Tomba har hunnit med tidigare.

Nu lämnar vi över ordet till Palle

Specimenbåten

Jag har aldrig haft lust till nån fläskig amerikansk träskbåt, förmodligen delvis på grund av min avsky till det mesta vi fått från det landet. I mitt Kalmarsund ryms inga hästkraftsvidunder.
Hästkrafter för mig är den energin man erhåller från en macka med Gustavskorv. Jag är en väldigt enkel man utan några högre krav på komfort, teknik eller lyx. Denna artikel är en ytterst personlig vinkling av vad som utkrävs av en specimenbåt, en båt som passar mina ändamål och där det handlar om flexibilitet.

Under många år har jag snikfiskat från kompisars båtar. Hängt med när jag blivit medbjuden men aldrig bjudit igen. Jag har haft en egen liten gummibåt av märket Honda som rymmer två fiskare men det är ett jäkla meckande att pumpa upp den och få ut luften igen. Dessutom far den omkring som ett äggskal eftersom den flyter så ytligt utan köl.
Tanken med gummibåten var att den skulle funka till det mesta fisket. Sarvmete, abborrfiske i skärgården, flötestrolling, karpmete Och mycket annat. Tyvärr visade den sig oduglig till allting och den förblev stående i garaget. Den står kvar där än idag om någon vill köpa…

När jag fann kärleken

Då plötsligt en dag kom uppenbarelsen. I en Facebook-annons fann jag kärleken till en vit smal båt med ljusblå kanter.
Crescent rodd hette båten och var 365cm lång. Nästan lite åt det kajaklika hållet. Inte lång men jävligt smal kan man säga.
4000 kronor stod det att den kostade och båten fanns i Skåne.

Alldeles för långt bort tänkte jag och stängde snabbt annonsen. Jag ska inte ha nån jävla båt tänkte jag och var skulle jag i så fall lägga den?
Tankarna började snurra och jag hittade fler och fler användningsområden. Jag kunde bara inte släppa min nya kärlek.
Flötestrolling, abborrfiske i skärgården med en liten lätt fyrtaktare och som komplement en elmotor för att smyga fram tyst och ljudlöst.

Specimenbåten

Båten gav mig ingen ro trots dubbla åror

Som av en händelse dök båten upp igen som första notis när jag nästa gång kikade in på Facebook.
Då uppmärksammade jag vem som sålde. Det var ju Daniel Möller som jag träffat några gånger på karpfiske, sikmete och andra tripper söderut.
Jag kunde inte låta bli att skicka iväg ett meddelande, så här skrev jag:

– Fasen att du inte bor här, jag hade köpt båten direkt.
Svaret kom nästan omgående:
– Kör upp till Västervik i helgen. Kan nog ta med mig den upp.
Transporten ingår i köpet skrev Daniel som alltid varit en säljare av rang.
Både gällande fiskegrejer som faktaböcker eller vad det var han nasade runt med på Skräbeåtiden.

Som ni förstår var det ju bara att skicka iväg en swish. Båten skulle lämpas av hemma hos min kompis Johan Hedman på vägen upp, det var bara för mig att hämta den där sen, otroligt smidigt!

Jag hade redan här en idé om att båten kanske skulle kunna köras på en vanlig släpkärra.

Någon båtvagn eller båttrailer var jag inte sugen på att skaffa mig. Dessutom var båten alldeles för liten för båtkärror.
Det jag ville ha båten på under transport var en enkel och vanlig släpkärra som jag kunde använda att hämta sand och köra brädor på till Karsgöl och kolonistugan också.
Som av en händelse dök det upp en 80-kärra nästan ny för 4000 kronor på ännu en annons. Jag slog till direkt utan att ta några mått. Jag har aldrig varit speciellt intresserad av mätning, saker ska bara passa och det ska ögonmåttet klara av. Annars får jag stå mitt kast. (En av mina 12 lagar).

Det visade sig att jag hade hittat både handen och handsken. Nu var det bara så att handsken var lite för liten men det gör inte så mycket bara man lyckas trä den över handloven.
Min nya båt stack ut ca en meter bakom släpet så jag måste alltid se till att ha bakre lemmen fälld. Jag fick göra i ordning en upphängning där lemmen bara är halvfälld, annars skymmer den lamporna bak på bilen.

När jag fixat detta kändes det riktigt genialiskt.

Det enda jag behövde se till var att alltid ha något rött som hänger på den utskjutande delen. Jag klippte till en snajsig röd flagga av en gammal varselväst och saken var biff. Om jag skulle behöva köra på natten kräver dessutom polisen att jag har en röd lampa på den utstickande delen av båten. Med ett Biltemas cykellyse så fixade detta sig också.

När jag börjad titta lite mer noggrant på min nya båt så upptäckte jag att listen som sitter längs relingen var murken och saknades på sina ställen. Relingen höll också på att släppa från skrovet. Detta löste sig tack vare min kompis Tommi Meriläinen som hade en massa överblivna rullar hård vattenslang liggandes. Jag skar med en skalpell längs slangen och lyckades trä på den som en ny kraftfullare list. Med små borrskruvar fäste jag upp min nya robusta list och fick samtidigt skrovet och relingen att sammanfogas. Två flugor på smällen, hehe.

Specimenbåten
Ny list på plats

Vad behövde jag mer?

Jo fyra nya spöhållare så att jag ensam eller med en kompis skulle kunna flötestrolla gädda och gös.
Biltema hade en modell från Berkley som jag gillade skarpt och det var bara att införskaffa 4 st och skruva fast i båten. Jag passade också på att handla färg till båten där. Halkfärg till golvet och epoxifärger till resten. Relingen fick en snajsig mörkblå metallicnyans som jag tände till på.

Jag hittade också ett par skotlås som inhandlades ihop med ankarlina och två ankare. Dessa prylar behövde jag för att kunna ankra upp i för och akter vid flötmete efter sarv och sutare tex.

Skotlås, Palle Sköldbloms specimenbåt

Min båt började nu bli komplett. Med lite lack på sittbädorna så blev dom också som nya. Jag passade på att byta åror och årtullsvariant. Dom gamla årtullarna var såna som man borrar ett hål i åran och sticker igenom årtullen. Den varianten vet jag av erfarenhet är ganska kass då årorna alltid börjar bli rötangripna inne i hålet. Sen går åran alltid av där. Den nya bättre varianten kläms och skruvas fast runt åran, det gör att dom håller ett par år extra.

Efter några abborrpass från båten upptäckte jag att min fiskestol passade perfekt på det platta golvet.

Från och med den dagen slutade jag använda mittoften. Jag kunde istället både köra motorn till båten och ro om jag hellre ville det sittandes i en skön fiskestol.

Palle Sköldblom med PB på abborre
Perfekt o kunna sitta i en bekväm stol!

Nyligen har jag köpt till en 2 hk Honda fyrtaktare till båten. Med den tar jag mig lite längre sträckor. Jag har också en liten 36 lb elmotor jag kan använda om jag inte ska ge mig iväg superlångt. Ihop med ett 100 amperebatteri klarar jag lätt en heldag abborrfiske med ganska många och långa förflyttningar. Jag kan också lätt flötestrolla en hel dag om jag håller mig till låga hastigheter. Allra bäst gillar jag ändå att ro min båt. Det är inte ens jobbigt att flötestrolla en heldag med bara årornas hjälp. Denna båten är så grymt lättrodd och man kan på ett helt annat sätt styra sina flöten om man använder åror.

Man kan också på ett mycket bättre sätt parera hård vind. Trollar man med vinden kan man bara ligga och bromsa och
parera så det inte går för fort. Det är helt fantastiskt mysigt. Även att ro mot vinden är smidigt med en så smal och lättrodd båt.

Ett annat användningsområde är båtpimpel efter laken dessa milda vintrar.

Jämför man med att sitta i en aluminiumbåt så är det mycket skönare att nattfiska på vintern i en båt i glasfiber. Metall leder kyla bättre och kylan kryper på en på ett obehagligare sätt i en båt i metall.

Jag har också konstaterat att jag skulle kunna få rum att slå upp en karpsäng och natta över. Än så länge har jag inte gjort det men det skulle funka om jag till exempel fiskade ål eller karp från båten.

Något annat jag älskar med min båt är smidigheten att sjösätta. Jag kan kasta i den överallt utan ramper och sånt skit. Den väger 65 kilo så jag klarar själv att lyfta upp och ner den på flaket. Jag spänner fast den med två spännremmar och det är allt som behövs för att hålla den på plats under transport.
Jag kan också släpa min båt genom skogen om vägen inte ligger bredvid sjön. Detta har gjort att jag kunnat fiska vatten jag inte annars kunnat komma till med en trailer.

Egentligen vet jag inte vad jag saknar om man jämför med en stor båt på trailer.

Det skulle i så fall vara det att jag inte kan trolla på öppet vatten efter lax i Östersjön och Vättern. Där är jag tyvärr körd, det vore lite väl riskabelt att försöka sig på. Även om vädret är lugnt så kan det blåsa upp snabbt.

Än så länge har jag inte utrustat båten med några ekolod och har inga planer på det heller. Vad jag brukar göra är att knyta fast en liten rund flytande boll bakom båten som jag kopplat till en app i telefonen. Den ritar snyggt upp strukturer och växtlighet på botten och hjälper mig att snabbare hitta branter. Tyvärr är batteritiden inte tillräcklig för en hel dags fiske så jag brukar ha med en liten powerbank för att mellanladda den och telefonen. Deeper heter bollen och – Nej jag är inte sponsrad utan fick den av en snäll kompis!

Det har blivit några fina fiskar från båten under de 2 år jag använt den. Granna gösar, ett knippe gäddor över 7 kg med topp på strax över 9 kg. Ett tjugotal reggabborrar med nytt pb på 2130 gram. Så visst är jag nöjd!

Specimenbåten
PB på abborre, specimenbåten levererar!
Palle med en fin Gädda från sin specimenbåt
En fin gädda från Specimenbåten

Lagom kan många gånger vara gott nog och detta minimalistiska och lätta båtfiske har verkligen charmat mig.
På något sätt känns det som om jag blir ett med naturen. Kanske inte som kajakfiskarna, men lite snäppet ovanför.
Lite bättre – Lite skickligare – Lite snyggare

Specimenbåten

/Palle Sköldblom

Palle har tidigare bidragit med en gästkrönika, du har väl läst den? Om inte så hittar du den på länken nedan.

Palles Gästkrönika

Dela gärna så fler får läsa artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *